Het beursjaar nadert haar einde. De laatste maand van het jaar is aangebroken en normaliter weten de aandelenmarkten tijdens de decembermaand goede zaken te doen. Dat zou dit jaar ook goed kunnen, alleen zou deze stijging slechts van korte duur kunnen zijn. De beren zouden immers volgend jaar opnieuw kunnen toeslaan.

Jerome Powell was vorige week behoorlijk mild gestemd. Hij liet op woensdag weten dat de Fed niet ver meer verwijderd is van ‘normale’ rentestanden. Beleggers dachten dat hij hiermee probeerde te zeggen dat de Amerikaanse centrale bank mogelijk binnenkort stopt met het optrekken van de rente. De vraag is alleen of dat daadwerkelijk wel zal gaan gebeuren.

Wanneer keert de beer terug op het koersveld?

De mannen van Macrobond and Nordea zien inmiddels een sterke correlatie tussen de huidige beursbewegingen en die ten tijde van 2015/2016. Deze correlatie is op de bovenstaande grafiek in beeld gebracht. Gezien deze grafiek past de huidige herstelbeweging perfect in het plaatje van 2015/2016.

Het vervolg ziet er alleen wat minder rooskleurig uit. Indien deze correlatie standhoudt, zal de beer volgend jaar weer terugkeren. De huidige herstelbeweging zou in dat geval slechts een adempauze zijn voor de beer om daarna weer op volle kracht terug te keren.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)