De beurskoersen zitten al jaren in de lift. Met name in de VS lijkt de stier onverslaanbaar te zijn. Al elf jaar lang worden beleggers getrakteerd op stijgende beurskoersen. En tijdens het afgelopen beursjaar kwam de stijgende trend zelfs in een hogere versnelling terecht. Betekent die hogere versnelling juist goed of slecht nieuws?

Analist Paul Tudor Jones heeft onlangs aan de mannen van ZeroHedge laten weten dat de huidige marktsituatie hem doet denken aan de late jaren ’90. Tijdens die periode leek het beursfeestje ook oneindig te duren en wisten de meeste aandelen exponentieel in waarde te stijgen. Vandaag de dag ziet hij een belangrijke rol weggelegd voor de centrale banken. Het monetaire beleid van de centrale banken zorgt er namelijk mede voor dat de stier goed gevoed blijft.

De vergelijking met de internetzeepbel in beeld gebracht

Overigens is er volgens Jones ook een sterke vergelijking tussen de huidige periode en die van het jaar 1999 te trekken door te kijken naar de grafiek. Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van ZeroHedge, de angstaanjagende vergelijking met de periode 1999-2000 in beeld gebracht. Op deze grafiek is te zien dat de indrukwekkende beursrally van de afgelopen maanden ook zichtbaar was aan het einde van de jaren ’90. En dat wist destijds uiteindelijk te leiden tot een rampzalige beurscrash. En Jones zou er niet gek van opkijken als de beurzen ook dit jaar geconfronteerd gaan worden met een onverwachte beurscrash.

In dat geval kunnen we maar beter de veiligheidsriemen tevoorschijn halen.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)