De internetsector is al jaren een van de meest favoriete sectoren van beleggers. Dat is ook niet verwonderlijk, want deze sector wist tijdens de afgelopen jaren een goede beursprestatie af te leveren. Mogelijk is de gekte rondom deze sector iets te ver doorgeslagen. En dat kan grote gevolgen hebben.

De coronacrisis heeft duidelijk gemaakt dat de internetsector onvervangbaar is. Mensen kwamen in grote getalen thuis te zitten en moesten daarom hun aankopen online doen. De internetsector heeft hier grootschalig van geprofiteerd. Een bedrijf als Amazon wist daarom ook goede beurszaken te doen.

Beleggers moeten dit waarschuwingsteken serieus nemen

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bloomberg, is de Nasdaq 100 index afgezet tegenover de S&P 500 index. Op deze grafiek is te zien dat de hausse rondom de internet- en techbeurs (Nasdaq) mogelijk iets te ver is doorgeslagen. Voor het laatst wist deze beurs in het jaar 2000 een dergelijke hoge ratio te bereiken.

De vergelijking met het jaar 2000 is niet bepaald hoopgevend te noemen. Tijdens dat jaar wist de internetzeepbel immers uiteen te knappen. En dat wist te leiden tot een historische beurscrash. Voor beleggers is het dus te hopen dat het deze keer beter afloopt.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)