De edelmetalen hebben het al weken lastig. Als gevolg van de beursrally is het optimisme onder de beleggers toegenomen. En meestal als de aandelenmarkten goede zaken weten te doen, dan raken de edelmetalen in de uitverkoop. En deze trenddraai kwam voor de zilverprijs op een zeer ongeschikt moment.

De zilverprijs heeft er een zwaar jaar opzitten. Tot en met de eerste dagen van november zat de zilverprijs gevangen in een dalende trend. Tijdens die eerste dagen van november werd zelfs de bodem van begin 2016 getest. En precies vanaf dat moment wisten de zilverstieren een dubbele bodem te produceren en ging er een nieuwe stijgende beweging van kracht. Toch kwam aan die stijgende trend tijdens de afgelopen weken een abrupt einde. Tijdens de afgelopen twee weken is de zilverprijs namelijk geconfronteerd met een stevige correctie.

Zilverstieren moeten de belangrijke steunlijn in leven houden

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Kimble Charting, is te zien dat het moment van de waarheid voor de zilverprijs is aangebroken. Er is namelijk sprake van een ‘descending triangle’ en een dergelijk patroon was ook zichtbaar tijdens de top van 2011. En dat vormde destijds het startsein voor een stevige daling.

De zilverstieren zullen er de komende tijd voor moeten zorgen dat de steunlijn die begin 2016 gevormd werd, en tijdens afgelopen november opnieuw getest werd, in leven blijft. Zolang die steunlijn in leven blijft, mogen de zilverbeleggers hoop houden. Onder de steunlijn verslechtert het technische plaatje voor de zilverprijs aanzienlijk.

De goudmijnsector staat nog altijd 60% onder hun piek

Terwijl de meeste activa zoals traditionele aandelen of obligaties dicht of nabij hun hoogste niveau ooit staan, blijven goudmijnaandelen naar historisch maatstaven bijzonder goedkoop. Wie op zoek is naar een contraire belegging, kan goudmijnaandelen niet langer negeren.

Het beste moet namelijk nog komen!

U leest hier waarom goudmijnaandelen gemakkelijk kunnen verdubbelen!