oliemarkt

Er zijn op dit moment veel beleggers die zich grote zorgen maken over de dalende olieprijs. Dit komt vooral door het feit dat de dalende olieprijs ook zijn uitwerking heeft gekregen op de aandelenmarkten. De beurzen zijn de afgelopen twee maanden flink in waarde gedaald en veel analisten wijten dit voor een deel toe aan de dalende olieprijs. Aan het begin van dit kalenderjaar was zakenbank Morgan Stanley nog redelijk enthousiast over de toekomst van de olieprijs. Zo liet het team van Morgan Stanley nog destijds weten dat het rekening hield met een olieprijs van 50 dollar aan het einde van 2016.

Morgan Stanley krabbelt terug…

Maar, op dit moment krabbelt het team van Morgan Stanley terug. In een recent bericht laat Morgan Stanley weten dat ze het koersdoel voor de olieprijs naar beneden moet bijstellen. Op dit moment houdt Morgan Stanley rekening met een olieprijs van rond de 25 dollar.

msoil

Op de bovenstaande grafiek kunnen we zien wat de reden is van deze koersverlaging. Morgan Stanley ziet een duidelijke daling van de vraag naar olie en volgens het team van analisten zal dit zorgen voor meer druk op de olieprijs. De toekomst zal moeten uitwijzen of dit ook daadwerkelijk gaat gebeuren.

 >> Ontdek waar de kansen voor de toekomst liggen <<