Beleggers en investeerders zetten zich maar beter schrap want volgens Morgan Stanley’s Mike Wilson gaat het flink tekeer gaan op de markten begin 2023. Hij heeft een koersdoel van 3.900 punten voor de S&P 500 eind volgend jaar. Hij vreest dat ‘corporate America’ zich aan het klaarmaken is om veel winstwaarschuwingen de wereld in te insturen.

Er zijn tal van koersdoelen voor de S&P 500 dit jaar en volgend jaar. Mike Wilson, econoom bij Morgan Stanley, hoort tot de minder optimistische economen op Wall Street en vreest dat beleggers en investeerders begin volgend jaar een wilde rit gaan meemaken. Hij hanteert tevens een koersdoel van 3.900 punten voor het einde van volgend jaar.

It’s the path. I mean nobody cares about what’s going to happen in 12 months. They need to deal with the next three to six months. That’s where we actually think there’s significant downside. So, while 3,900 sounds like a really boring six months. No… it’s going to be a wild ride.

Begin 2023

Hij vreest dat de S&P 500 tijdens de eerste maanden van 2023 tot 24 procent kan gaan dalen. De bedrijvenwereld in de Verenigde Staten van Amerika gaat volgens hem de komende weken minder positieve vooruitzichten de wereld insturen, zoals bv. dat ze minder omzet en winst zullen draaien tijdens het eerste en tweede kwartaal van 2023.

You should expect an S&P between 3,000 and 3,300 some time in probably the first four months of the year. That’s when we think the deacceleration on the revisions on the earnings side will kind of reach its crescendo.

Toch is hij geen complete ‘bear’ en denkt niet dat het slim is om nu alles te verkopen. Hij verwacht zelfs dat aandelen de komende weken lichtjes zullen gaan stijgen. Het wordt volgens hem pas echt link van zodra bedrijven in januari hun kwartaalrapporten beginnen te publiceren.

Bronnen: Stephanie Landsman – CNBC

Foto: PDPCC0

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>