Er is heel wat te doen geweest inzake de verkoop van Tesla aandelen door CEO Elon Musk. De overname van Twitter werd voor een deel gefinancieerd met kapitaal dat hierdoor was vrijgekomen. Dat heeft Musk enkele keren gedaan dit jaar met negatieve gevolgen voor het aandeel van Tesla. Hij ‘belooft’ nu de komende 2 jaar geen aandelen meer te verkopen.

Het aandeel van Tesla staat in de kijker en deze keer niet omdat het rendement zo hoog is, zoals tijdens de coronapandemie. Het aandeel is echter één van de slechtst presterende aandelen op Wall Street. En de reden heeft niet alleen te maken met het beurssentiment en de gebeurtenissen op de financiële markten.

CEO Elon Musk heeft de daling van het aandeel voor een deel zelf in de hand gewerkt door miljoenen stuks te verkopen in schijven om de overname van Twitter te financieren. Op zich niet zoveel mis mee, maar hij heeft het vertrouwen van beleggers en investeerders beschadigd. Begin dit jaar, nadat hij voor de eerste keer een deel aandelen verkocht, zei hij dat het slechts een éénmalige gebeurtenis zou zijn. Een paar maanden later verkocht opnieuw aandelen.

Aandelen

Deze week beloofde hij opnieuw geen aandelen meer te verkopen de komende twee jaar. Het aandeel maakte een stijging van 1,20 procent nabeurs maar ging tijdens de handelsuren wel bijna 9 procent onderuit. Het rendement sinds begin dit jaar staat op -68 procent.

I won’t sell stock until I don’t know probably two years from now. Definitely not next year under any circumstances and probably not the year thereafter.

De vraag naar elektrische voertuigen lijkt af te nemen en dat gaat de komende maanden een grote impact hebben op het aandeel. Daarenboven voorspelt Musk dat de wereldeconomie in een recessie zal belanden tijdens de eerste jaarhelft volgend jaar, een recessie groter dan men verwacht. Hij zou ook willen aftreden als CEO van Twitter, vermoedelijk in een poging om Tesla-aandeelhouders tevreden te houden en minder afgeleid te zijn door Twitter.

Bronnen: Hyunjoo Jin & Greg Bensinger – Yahoo Finance

Foto: Cchana – Flickr – CC BY-SA 2.0

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>