Dit is een grote test voor blockchain, cryptomunten en Ethereum: de lancering van Augur. Augur is een gedecentraliseerd platform waar men weddenschappen kan organiseren die geverifieerd kunnen worden door evenementen in de echte wereld. Het is een van de grootste en meest complexe toepassingen op het platform van Ethereum.

2 jaar na de ICO waarbij de Forecast Foundation, de non-profit organisatie achter de ontwikkeling van Augur $5 miljoen ophaalde, gaat het product eindelijk live. De ontwikkelaars hebben hun tijd genomen om alles goed voor te bereiden. Ze hadden zelfs een ‘bounty bug’ programma waarbij ze tot $200.000 betaalden om kritieke fouten te vinden in de code. Volgens het team hebben ze echter maximaal $5.000 uitbetaald voor gevonden fouten.

Tom Kysar van de Forecast Foundation noemt Augur ‘de grootste en meeste complexe applicatie op het platform van Ethereum. Eens Augur op het mainnet live is, heeft het team van de Forecast Foundation niet meer controle dan iemand anders.’

Lees hier meer over ‘Alles wat je moet weten over Augur

Joey Krug van de Forecast Foundation zegt dat het team veel meer ambities heeft dan enkel een gedecentraliseerde gokwebsite te worden. Hij schreef eerder al dat ‘als Bitcoin gedecentraliseerd geld is, Ethereum gedecentraliseerde programmatie, dan is Augur een gedecentraliseerd financieel systeem.’

Augur kan ook gebruikt worden om voorspellingen te doen bij verkiezingen of weerfenomenen waar men zich tegen kan indekken of verzekeren.

Druk op Ethereum

Augur is een van de eerste cryptomunten met een echte applicatie op het Ethereum platform. De laatste keer dat er een applicatie live ging was de lancering van CryptoKitties waarbij het netwerk van Ethereum ontzettend veel problemen kende.

Met Augur staat de – tot nu toe – grootste en meest complexe lancering op het programma. De lancering van Augur is dus even belangrijk voor de Forecast Foundation als voor Ethereum.

Bron: CoinDesk

Foto: iStock/Hotaik Sung

Eenvoudig gebruik maken van de krachtigste CRYPTO-beleggingstools

CopyCoin helpt beleggers eenvoudiger te beleggen in crypto currencies. De tools helpen u zowel passief als actief te handelen. Ook als u een beginnend crypto currency belegger bent, kunt u met CopyCoin uit de voeten.

Ontdek CopyCoin (Het is GRATIS)