De Verenigde Staten produceert via Tesla een van de populairste elektrische auto’s ter wereld, maar het is Nederland dat veruit de kop neemt in een cruciaal onderdeel voor de levensvatbaarheid van deze auto’s. Er is geen enkel ander land in de wereld waar het aantal laadpalen zo talrijk aanwezig is als in Nederland.

Dat elektrische auto’s de toekomst zijn, weten we al langer dan vandaag. Maar het grote nadeel aan elektrische auto’s zijn de laadstations. Een tankstation vind je zo goed als overal, maar elektrische laadpalen zijn schaars. En die infrastructuur speelt juist een belangrijke en cruciale rol in de ontwikkeling van de elektrische auto.

Volgens de Bond van Automobielhandelaren en Garagehouders telt Nederland momenteel 33.607 laadstations. Volgens KPMG komt dit overeen met 19,3 laadstations per 100 kilometer aangelegde wegen in het land. Er is geen enkel land in de wereld dat ook maar in de buurt komt van deze dichtheid. Geen enkel land ter wereld is dus beter voorbereid op de komst van de elektrische auto als Nederland.

Schrijf je hier in op onze gratis nieuwsbrief en ontvang iedere dag het belangrijkste nieuws in je mailbox: Slim Beleggen Daily >>

China: de toekomst van de elektrische auto

China staat op de 2e plaats met 2,3 laadstations per 100 kilometer aangelegde wegen. Gezien de immense omvang van het land is dit ook een zeer sterke prestatie. De markt voor elektrische voertuigen is in China dan ook een zeer belangrijke groeimarkt.

China ging in 2009 de Verenigde Staten al voorbij als grootste automarkt ter wereld. Sinds 2015 neemt China ook de leiding op het gebied van elektrische voertuigen, voor Europa en de VS. Geen wonder dat de Tesla van China een van de populairste aandelen is op dit moment.

Na China volgen het Verenigde Koninkrijk, Duitsland en … oliestaat Verenigde Arabische Emiraten. De Verenigde Staten volgt op grote afstand met slechts 0,9 laadpalen per 100 kilometer aangelegde wegen. Elon Musk heeft naast de productie van de Tesla dus ook nog veel werk aan de infrastructuur.

Bron: Forbes

Foto Credit: Pixaby