Vanaf maart 2020 zitten de wereldwijde aandelenmarkten al stevig in de lift. Vanaf dat punt gerekend is de S&P 500 index zelfs met meer dan 70% in waarde gestegen. Weinig analisten hadden een dergelijke beursstijging zien aankomen. Ondanks de optimistische stemming op de beursvloer kan de stier binnenkort een pauze gaan nemen.

De meeste beleggers hebben er vertrouwen in dat de beurzen tijdens de komende maanden verder in waarde zullen gaan stijgen. Officieel gezien bewegen we ons immers binnen een nieuwe Bull Market en de verwachting is niet dat die stierenmarkt binnenkort weer ten einde zal komen.

De stier kan een pas op de plaats gaan maken

Uit onderzoek van Ryan Detrick, strateeg bij LPL Research, blijkt dat kans groot is dat de stier binnenkort een pas op de plaats gaat maken. Zo is op de bovenstaande grafiek te zien dat de huidige Bull Market sterke overeenkomsten vertoont met de stierenmarkten van de jaren 2009 en 1982. En tijdens beide stierenmarkten genoot de stier enkele maanden van een welverdiende pauze nadat de S&P 500 index in amper een jaar tijd met 70% in waarde was gestegen. Die mijlpaal is inmiddels ook behaald.

Uiteraard hoeft het niet zo te zijn dat de stier ook nu een pas op de plaats gaat maken, maar dit onderzoek maakt wel duidelijk dat vooralsnog de overeenkomsten met de Bull Markets van de jaren 2009 en 1982 groot zijn. Wat dat betreft doen beleggers er dus verstandig aan om de komende tijd voorzichtig te werk te gaan.

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>