netflix-television

Een aantal jaren geleden had nog bijna niemand gehoord van het bedrijf Netflix. Dit bedrijf is echter de afgelopen jaren in een rap tempo gegroeid naar een miljoenenbedrijf. Ook de uitgebrachte kwartaalcijfers van gisteren bevestigen deze gedachten. Het bedrijf boekte namelijk opnieuw een prachtige winst, en dit bleef uiteraard niet onopgemerkt bij de beleggers. In korte tijd wist dit aandeel naar een nieuw record toe te stijgen.

netflix

Gisteren nog ging de ‘stock split’ van Netflix in werking. Op het huidige moment wint Netflix ongeveer 17 procent op de beurs van Amerika. Door deze prachtige prestatie is het aandeel Netflix alleen al dit jaar met het dubbele in waarde gestegen. De mensen die hebben belegd in dit Amerikaanse aandeel zullen dus terug kijken op een zeer lucratieve tijd.

Netflix is gewild onder de beleggers

Doordat Netflix dit jaar zo flink in waarde is gestegen bekleed dit aandeel op dit moment de titel van het best presterende aandeel binnen de S&P 500 index. Uiteraard is dit een prestatie om even bij stil te staan. Netflix kwam gisteren nabeurs met cijfers die positief in de smaak vielen bij de beleggers. De winst per aandeel steeg naar 0.06 dollar en de winst kwam daarmee uit op 1,64 miljard dollar. Deze winstcijfers waren duidelijk beter dan de verwachtingen van de analisten. Vanuit die gedachten is het daarom ook niet vreemd dat Netflix vandaag zulke goede zaken doet op de beurs van Amerika. Wel moeten beleggers volgens sommige analisten gaan oppassen. Door de grote stijging van de afgelopen maanden houden analisten rekening met een terugval.

>> Ontdek de grote kansen in de technologiesector <<