Vaak wordt er gezegd dat aandelen op de lange termijn gemeten altijd in waarde weten te stijgen. Toch is dat voor heel veel aandelen niet het geval. Binnen de beleggingswereld is het van groot belang om de juiste aandelen te selecteren.

Steeds meer beleggers kiezen voor ‘passief beleggen’. Dit kan bijvoorbeeld door het aanschaffen van een zogenoemde ‘index ETF’. Dit ‘mandje’ met aandelen volgt de bewegingen van een bepaalde index. Met andere woorden hoeft de belegger niet de juiste aandelen binnen de index te selecteren, maar kan het tegen een laag risico beleggen in alle aandelen binnen de betreffende index.

Een goed beleggingsplan is van cruciaal belang

Op de bovenstaande grafiek is te zien hoe belangrijk het is om de juiste aandelen te selecteren (of om voor het passieve alternatief te gaan). Op de grafiek is namelijk te zien dat het gemiddelde aandeel binnen de S&P 500 index al 23 jaar zijwaarts beweegt. En dat is een totaal ander beeld dan het beeld dat de index ons voorspiegelt. Er zijn dus nog genoeg aandelen te vinden die op dit moment onder het niveau staan van de jaren 2000 en 2007.

Bij het starten met beleggen is het dus van cruciaal belang om een goed beleggingsplan te hebben. Niet alle aandelen stijgen immers op de lange termijn gemeten.

2 aandelen onder 5 euro (die kunnen verdubbelen)

Deze bedrijven hebben alles in huis om de toppers van 2020 en 2021 te worden.

Download hier jouw gratis gids: 2 aandelen onder 5 euro (die kunnen verdubbelen)