Tijdens de afgelopen handelsdagen wist de Duitse beurs voor het eerst in bijna een jaar tijd te stijgen naar een nieuwe recordkoers. Het laatste record dateerde immers uit januari van dit jaar. Voor de wereldwijde beurzen kan het goed nieuws betekenen dat de DAX index weer een nieuwe recordhoogte heeft bereikt.

Op Wall Street was er al geruime tijd sprake van een recordstemming. De Europese beurzen wisten tijdens de afgelopen maanden een beduidend minder goede prestatie af te leveren dan de Amerikaanse beurzen. Dit heeft voor een groot deel ook te maken met de dure euro.

Beursrally kan ook in 2021 aanhouden

Toch zijn ook steeds meer Europese beurzen op te noemen die weer rond een recordhoogte bewegen. De Duitse beurs wist tijdens de afgelopen handelsdagen zelfs nieuwe recordkoersen op de borden te toveren. En volgens het onderzoek van Nautilus Investment Research kan dat goed nieuws voor alle beurzen betekenen. Zo is op de bovenstaande tabel te zien dat niet alleen de DAX index een jaar later goed presteert op het moment dat er voor het eerst in 6 maanden tijd een recordkoers wordt gerealiseerd, ook de Amerikaanse beurzen weten hier normaliter van te profiteren. De Duitse beurs noteert gemiddeld een jaar later ruim 13% hoger en de S&P 100 index ruim 9%.

De kans is dus aanwezig dat de beursrally ook in het nieuwe jaar een vervolg krijgt.

Spotgoedkoop groeibedrijf … nu nog onder 10 dollar

Een vergeten technologiebedrijf met opwaarts potentieel van bijna 100%.

GRATIS TIP: Het goedkoopste aandeel onder 10 dollar