amerika crisis

De Amerikaanse economie wordt op het huidige moment vaak geprezen. De Amerikaanse economie zou weer aan de betere hand zijn en dat weten de waarnemers ons maar al te vaak te vertellen. Toch heeft een onderzoek uitgewezen dat er een nieuw probleem gaande is in Amerika. Amerika heeft te maken met een probleem wat moeilijk op te lossen lijkt. In Amerika is het erg duur om op een universiteit te gaan studeren. Maar als je dat eenmaal kan betalen weten de docenten je vaak te vertellen dat je nu zeker bent van een goede toekomst. Wanneer je immers het papiertje hebt ontvangen zou je zo bij een bedrijf terecht kunnen. Deze mooie en aantrekkelijke woorden blijken in de realiteit echter heel anders te zijn. Steeds meer Amerikanen die afgestuurd zijn op de universiteit krijgen banen die duidelijk onder hun niveau zijn.

>> Bescherm altijd een deel van uw vermogen – Download de GOUDGIDS <<

De reden hiervan moet gezocht worden in de werkgelegenheid die er in Amerika is. We kunnen zien dat de laatste jaren de vraag naar laagbetaalde banen flink is gegroeid. En u voelt het misschien al wel aankomen, dit had inderdaad negatieve gevolgen op het aantal goedbetaalde banen.

Grafiek toont onheil in Amerika

bachelor-opleiding

Op de grafiek hierboven kunnen we de verwachting zien voor het jaar 2020. Slechts een derde kan na het behalen van hun diploma terecht bij een bedrijf op het juiste niveau. Dit betekent dus dat ongeveer twee derde opzoek moet gaan naar een baan dat onder hen niveau ligt. We mogen dus best spreken van een nieuwe crisis in Amerika. Want deze cijfers zijn op zijn minst verontrustend te noemen.