Bitcoin heeft de laatste 10 jaar het financiële landschap niet onberoerd gelaten. Met een marktwaarde boven $100 miljard is ’s werelds grootste cryptomunt niet meer weg te denken. Toch zal de dominantie de komende 10 jaar verder afnemen, zegt Nigel Green van deVere Group, terwijl de totale cryptomarkt nog 5.000% kan stijgen.

De volgende 10 jaar zal voor Bitcoin er totaal anders uitzien dan de vorige 10 jaar, zegt Green. Bitcoin was de aanstoker van de ‘crypto revolutie’, maar de dominantie zal het komende decennium verder afnemen. Hij ziet de totale waarde van de cryptomarkt nog stijgen naar $20.000 miljard, of een stijging van 5.000%. Maar voor Bitcoin is er dus steeds minder plaats.

“I don’t wish to rain on anyone’s parade, I believe that Bitcoin’s influence and dominance of the cryptocurrency sector will drastically reduce in its second decade. This is because as mass adoption of cryptocurrency grows, more and more digital assets will be launched – by organizations in both the private and the public sectors. This will increase competition for Bitcoin and dent its market share.”

Comeback Cryptomunten: Gratis Shortlist met 3 Crypto’s

Ripple en Ethereum

Volgens Nigel Green zullen er andere cryptomunten zijn die technologisch beter voor de dag komen of die problemen oplossen waar Bitcoin geen oplossing voor kan bieden. Hij denkt bijvoorbeeld aan Ripple (XRP) en Ethereum (ETH).

Green gelooft zelfs dat XRP een van de belangrijkste cryptomunten van de toekomst zal worden. Ripple legt de focus op een integratie van cryptomunten met banken en andere financiële instellingen.

Ook voor Ethereum voorspelt Green een grote toekomst. Er is een grote toename in het gebruik van het Ethereum platform. Er worden steeds meer slimme contracten gecreëerd via Ethereum. Ondanks dat Ethereum het de laatste maanden moeilijk heeft, blijft Green optimistisch.

Wanneer Bitcoin zijn 20e verjaardag viert, zal de cryptowereld er volledig anders uitzien dan vandaag,” besluit Green.

Bron: CCN

Foto Credit: iStock

Eenvoudig gebruik maken van de krachtigste CRYPTO-beleggingstools

CopyCoin helpt beleggers eenvoudiger te beleggen in crypto currencies. De tools helpen u zowel passief als actief te handelen. Ook als u een beginnend crypto currency belegger bent, kunt u met CopyCoin uit de voeten.

Ontdek CopyCoin (Het is GRATIS)