Het aandeel van Tesla is vorig jaar hard onderuit gegaan, wat noodzakelijk was gezien de absurde koerswinst-verhouding. De huidige notering maakt het aandeel aantrekkelijk, maar hun Chinese concurrent Nio is volgens analisten nog aantrekkelijker gezien hun uitbreidingsplannen. Er plakt namelijk een koersdoel van 28 dollar op, de huidige koers noteert onder de 13 dollar.

Er bestaat geen twijfel over, elektrische voertuigen zijn de toekomst en zullen brandstofmotoren vervangen in de nabije toekomst. De Amerikaanse autobouwer Tesla is de voortrekker en heeft anderen geïnspireerd ook in te zetten op elektrische voertuigen. Bijna alle tradiotionele automerken zijn op de elektrische trein gesprongen.

Maar er zijn ook startups begonnen die ondertussen hun plekje binnen deze markt hebben verzekerd. Voornamelijk in China, want hier is de afzetmarkt voor elektrische voertuigen op dit moment het grootst. Startup Nio is er zo eentje, een Chinese autobouwer die hoogwaardige voertuigen produceert en zwaar inzet op autonome zelfrijdsystemen.

Markt

Vijay Rakesh, analist bij Mizuho, verwacht dat tot 2030 de verkoop van elektrische voertuigen zal groeien met een samengesteld jaarlijks groeipercentage van 22 procent wereldwijd en zou weerbaar kunnen zijn tegen macrorisico’s van hogere rentetarieven. Op dit moment is China de leider in het segment en vertegenwoordigt het ongeveer 64 procent van alle verkopen.

Rakesh heeft hoge verwachtingen voor Nio, dat voornamelijk actief is in China maar steeds meer zijn pijlen richt op Europa. Er zijn reeds activiteiten in Zweden, Noorwegen, Duitsland en Nederland. Hij is van mening dat ze marktleider kunnen worden in China.

We see Nio (NYSE:NIO) well-positioned as a leading premium EV player in China, the largest EV market globally.

Daarenboven heeft Nio een interessant batterijwisselsysteem waarmee hun klanten op enkele minuten tijd een volle batterij kunnen krijgen. Voor Nio hanteert hij een koersdoel van 28 dollar, een stijging van meer dan 100 procent ten opzichte van het huidige koersniveau. In totaal zijn er 11 koopadviezen en 4 houdadviezen.

Bronnen: TipRanks – Yahoo Finance

Foto: Jengtingchen – Wikimedia – CC BY-SA 4.0

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>