Velen hebben bitcoin en crypto een grote bubbel genoemd, alsook Nobelprijswinnaar Robert Shiller. Maar zijn kijk op de hele ontwikkeling is wellicht iets anders dan de mensen die beweren dat de cryptobubbel spoedig zal barsten. Shiller denkt namelijk dat de bubbel niet noodzakelijk hoeft te barsten en denkt dat crypto en de bitcoin niet zomaar zullen verdwijnen.

Dat blijkt uit een interview met CNBC’s Trading Nation. Robert Shiller, die momenteel werkt als professor voor de universiteit van Yale en overigens de Prijs van de Zweedse Rijksbank voor economie heeft gekregen in 2013, beweert dat bitcoin en andere cryptomunten een langere levensduur hebben dan de meesten denken. Hij denkt trouwens dat de bubbel niet perse hoeft te barsten.

I’m interested in bitcoin as a sort of bubble. It doesn’t mean that it will disappear, that it’ll burst forever. It may be with us for a while

Psychologisch

Shiller ziet cryptomunten niet zozeer als een serieuze investering. Maar eerder als een soort van psychologisch experiment dat duidelijk aantoont hoe ‘modieus’ menselijk gedrag er uit ziet.

De toestand op de cryptomarkt doet hem denken aan de tulpenmanie in de zeventiende eeuw. Wellicht de eerste echte speculatieve bubbel die men heeft kunnen registreren. Mensen betaalden toen absurd hoge prijzen voor tulpenbollen, ongeacht de effectieve waarde van het product.

Hij wilt niet ontkennen dat crypto en blockchain een toegevoegde waarde kunnen hebben in de huidige maatschappij. Maar hij denkt de prijzen die nu betaald worden voor de digitale munten, niets meer te maken hebben met het idee erachter. Het is een psychologisch ‘spel’ geworden.

Ondertussen is de cryptomarkt terug aan het opveren. De afgelopen dagen steeg de meerderheid van de munten met dubbel cijfers. Dit zou het gevolg kunnen zijn van steeds meer grote investeerders die digitale munten aan een lage prijs inkopen. Anderzijds heeft het ‘psychologische’ aspect er ook iets mee te maken. Beleggers willen uit angst, een nieuwe rit omhoog niet missen.

Bronnen: Coin Telegraph, Yahoo

Foto: Wikimedia

De meest eenvoudige en winstgevende manier om te beleggen in cryptomunten

Het Technologie Rapport biedt een unieke manier om winstgevend te beleggen in Bitcoin en andere cryptomunten. Je ontvangt een totaalpakket met:

  • Strategieën
  • Tips
  • Aanbevelingen
  • Gidsen
  • Een 24/7 professionele helpdesk
  • Een bewezen trackrecord

Begin HIER aan de meest winstgevende periode uit je leven