Een onheilspellende uitspraak van ‘long-term market bull’ Jeremy Siegel, namelijk dat de aandelenmarkten zullen gaan corrigeren van zodra er een slecht inflatierapport komt. Zulk rapport zou betekenen dat de Federal Reserve niet meer bij de pakken kan blijven zitten en hun monetaire beleid drastisch zal aanpassen om de ‘hot inflation’ het hoofd te bieden.

Volgens econoom en professor aan de Wharton School van de Universiteit van Pennsylvania Jeremy Siegel is een grote correctie op de aandelenmarkten akelig dichtbij. Hij verwacht dat een volgend slecht inflatierapport dé katalysator zal zijn voor dalende beurskoersen.

If the Fed suddenly gets tougher, I’m not sure that the market is going to be ready for a U-turn that [chair] Jerome Powell may take if we have one more bad inflation report.

‘Hot inflation’

Want bij een volgend slecht rapport over een ‘hot inflation’, verwacht hij dat de Amerikaanse centrale bank niet bij de pakken zal blijven zitten en een tandje hoger zal schakelen. Siegel beweert dat de Federal Reserve nog te zacht is voor de huidige situatie en dat de bestuursleden achter lopen op de feiten. Op deze manier blijft er geld vloeien richting de aandelenmarkten.

Generally, since the Fed has not made any aggressive move at all, the money is still flowing into the market. The Fed is still doing quantitative easing.

Hij verwacht dat de Federal Reserve tijdens hun bijeenkomst op 14 december klare taal zal gaan spreken. In geval de inflatie alweer maar eens hoger oploopt, zal het volgens Siegel onvermijdelijk zijn voor de Federal Reserve om eerder dan gepland de rentes te verhogen. En dat zal het moment zijn waarop de correctie zal starten, aldus de econoom.

Bronnen: Stephanie Landsman – CNBC

Foto: 50fish – Negative Space

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>