Door de snelle verspreiding van het coronavirus zagen overheden zich genoodzaakt om beperkende maatregelen door te voeren. Deze coronamaatregelen wisten een aanzienlijk deel van het sociale leven plat te leggen. Dit had ook grote economische gevolgen. Toch zagen de meeste mensen hun spaarrekening drastisch stijgen.
De coronacrisis kent duidelijk winnaars en verliezers. Zo zijn er nog genoeg sectoren op te noemen die nog steeds niet volledig operationeel zijn. Denk in dat geval bijvoorbeeld aan de reisbranche en aan de horeca. Daarentegen wisten de webwinkels tijdens de coronacrisis juist extreem goede zaken te doen. En ook de supermarkten hadden geen reden tot klagen.
Aandelenmarkten kunnen profiteren van de hoge spaarsaldo’s
Ook de meeste werknemers hebben weinig last gehad van de coronacrisis. Wel had het effect op hun uitgavenpatroon. Zo liep het spaarsaldo bij de meeste mensen aanzienlijk op, omdat er simpelweg weinig mogelijkheden waren om geld uit te geven. Dit is een beeld wat we in de gehele Westerse wereld terugzien.
Ook in de VS is er sprake van een uitzonderlijke situatie. Zo is op de bovenstaande staafgrafiek, afkomstig van FRED, te zien dat het totale spaarsaldo van de Amerikanen op dit moment meer dan 6 biljoen dollar bedraagt. Dit is het op één na hoogste niveau ooit en laat zien dat er nog voldoende cash aan de zijlijn staat toe te kijken. En daar zouden ook de aandelenmarkten van kunnen profiteren.
De volgende Apple (nu nog onder $10)
We staan aan de vooravond van een nieuwe, belangrijke technologierevolutie. Dit gaat ons dagelijkse leven niet enkel compleet veranderen, ook zullen enorme fortuinen gecreëerd worden.
Je moet NU instappen. Vóór de grote massa op de nieuwste revolutie springt.