Tijdens de afgelopen handelsdagen wisten de Amerikaanse beurzen zich krachtig te herstellen van de koersval van vorige week. De Nasdaq 100 index wist zelfs een nieuwe recordkoers op de borden te toveren. Vooralsnog lijken beleggers niet van plan te zijn om aandelen te verkopen. En dat is ook logisch, want een groot gedeelde van hen is pas onlangs ingestapt.

Vorig jaar maart wisten de wereldwijde beurzen een stevige bodem neer te zetten. Toch waren de meeste beleggers destijds van mening dat het slechts een tussentijdse bodem betrof binnen de Bear Market. Dat is ook de reden waarom een aanzienlijk deel van de beleggers haast niet heeft geprofiteerd van de indrukwekkende beursrally.

Breken er volatiele beursjaren aan?

Inmiddels zijn ook deze beleggers wakker geschud en op dit moment wordt elke correctie aangegrepen om alsnog een plek op de aandelenmarkten te bemachtigen. Dit heeft geleid tot een record kapitaalinstroom bij de Amerikaanse beurzen. Zo is er op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bank of America Global Investment Strategy, te zien dat er tot nu toe dit jaar al 1,2 biljoen dollar naar de Amerikaanse beurzen is toegestroomd.

Nog nooit eerder stroomde er in een jaar tijd zoveel geld naar de Amerikaanse aandelenmarkten. Het vorige record dateert uit het jaar 2017 toen de beurzen eveneens goede zaken wisten te doen. De jaren 2018 en 2019 verliepen daarentegen wat volatieler. Wellicht is dat een voorbode voor de komende twee jaar.

Spotgoedkoop groeibedrijf … nu nog onder 10 dollar

Een vergeten technologiebedrijf met opwaarts potentieel van bijna 100%.

GRATIS TIP: Het goedkoopste aandeel onder 10 dollar