Beleggers en investeerders die op zoek zijn naar koopjes op de Chinese markten, kunnen volgens zakenbank UBS maar beter even de kat uit de boom kijken. Hun analisten zijn van mening dat Chinese aandelen nog verder kunnen dalen de komende weken. Met andere woorden, ze denken niet dat de bodem bereikt is.

Kelvin Tay, CIO bij zakenbank UBS, waarschuwt beleggers en investeerders dat ze nog eventjes geduld moeten uitoefenen alvorens zich te begeven op de Chinese aandelenmarkten. Hoewel de recente verkoopgolf interessant lijkt om koopjes te doen, geeft hij toch het advies om voorlopig geen Chinese aandelen te kopen. Volgens hem is de bodem nog niet bereikt.

I think there’s actually more room for this to actually run. I certainly don’t think this is the bottom.

Het beeld op de Chinese aandelenmarkten is dan ook behoorlijk grimmig. De Hang Seng daalde meer dan 8 procent op amper twee dagen tijd. De Chinese markten behoren momenteel tot de één van de slechtst presterende markten in de Azië-Pacific regio.

Afwachten

Tay zei dat veel institutionele investeerders momenteel de risico’s aan het afwegen zijn aangezien de strenge Chinese regelgeving zich richt op sectoren zoals technologie. Hij zei dat het waarschijnlijk een paar weken zal duren voordat fondsen een definitieve beslissing nemen over de vraag of ze aandelen moeten liquideren uit of toevoegen aan hun portefeuilles.

I think the decision is probably going to sway towards the liquidating side. I don’t think this is actually time to bottom fish.

Over de groei van de Chinese economie maakt hij zich geen zorgen. De Amerikaanse economie en de Europese economie groeien respectievelijk met 7 en 4,3 procent. Dat op zich gaat de Chinese economie helpen om zelf ook verder te groeien en te ondersteunen.

Economic growth this year is not disputed because you have the U.S. growing at 7%, you have the eurozone recovering at 4.3%, that in turn is likely to pull the Chinese economy along with it as well.

Bronnen: CNBC

Foto: Rita Willaert – Flickr – CC BY-NC 2.0

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>