In een opmerkelijke ontwikkeling heeft Nvidia Apple ingehaald wat betreft marktkapitalisatie. Dit kom doordat investeerders blijven inzetten op de chipfabrikant achter de opkomst van kunstmatige intelligentie. Nvidia staat nu op de tweede plaats als het gaat om de waardevolste beursgenoteerde bedrijven, achter Microsoft.

In de volgende grafiek zien we het koersverloop van Nvidia:

Nvidia bereikt mijlpaal van $3 biljoen marktwaarde

De marktwaarde van Nvidia bereikte een indrukwekkende mijlpaal van $3 biljoen na een opmerkelijke stijging van meer dan 5% in aandelen op woensdag.

Hierdoor staat het bedrijf nu alleen achter Microsoft als het gaat om de waarde op de beurs. Sinds Nvidia zijn kwartaalcijfers in mei bekendmaakte, zijn de aandelen meer dan 24% gestegen.

Het bedrijf heeft naar schatting 80% marktaandeel in AI-chips voor datacenters, wat miljarden aan uitgaven van grote cloudleveranciers aantrekt.

Nvidia’s opmars versus Apple’s stagnatie

Terwijl Nvidia’s aandelen een opwaartse trend vertonen, lijkt Apple achter te blijven. De aandelen van het technologiebedrijf zijn dit jaar slechts met ongeveer 5% gestegen, wat aangeeft dat de groei van de iPhone-maker stagneert.

Daarnaast wordt Apple geconfronteerd met strategische vragen en uitdagingen, zoals vraagproblemen in China, productie-issues, en gemengde reacties op hun nieuwe virtual reality headset, Vision Pro.

Apple was de eerste die een marktkapitalisatie van $1 biljoen en $2 biljoen bereikte. Nvidia’s recente prestaties tonen een opmerkelijke groei, van gaminghardware naar een toonaangevende positie in de AI-industrie, met aandelen die meer dan 3.290% zijn gestegen in de afgelopen vijf jaar.

Bron: CNBC
Foto: iStock