121204_barack_obama_ap_605

Iedereen kan waarschijnlijk nog wel de Amerikaanse shutdown herinneren. Een jaar geleden hadden we met deze shutdown te maken. De Amerikaanse overheid lag meerdere dagen stil en dat zorgde er voor dat de Amerikaanse economie een aantal klappen kreeg. De Amerikaanse economie kwam namelijk in een vertraging terecht. De meeste schade was echter te vinden bij het consumentenvertrouwen. Door de Amerikaanse shutdown hadden de consumenten geen enkele vertrouwen meer in de regering. Zowel de democraten als de republikeinen werden van alle kanten bestoken door aangeslagen mensen. De reden van deze shutdown moet voornamelijk gezocht worden bij het project Obamacare. De republikeinen zijn hier felle tegenstanders van en daardoor mochten de plannen van Obama niet worden doorgevoerd. Uiteindelijk hebben ze samen een tussenweg kunnen vinden.

Obama zorgt voor meer banen

Een van de grootste argumenten tegen dit Obamacare was de werkgelegenheid. Het Obamacare zou er voor zorgen dat het aantal banen zou afnemen. De werkgelegenheid werd dus volgens de republikeinen minder. Wij zijn echter een grafiek tegengekomen die het tegendeel bewijst.

banen-groei-Amerika

Op de grafiek hierboven is goed te zien dat het aantal banen dit jaar flink is gestegen. Ook met het Obamacare zet deze trend zich dus moeiteloos door. En dit aspect moet Obama toch wel een zetje in de rug geven. Hij krijgt door middel van deze grafiek namelijk zijn gelijk. Toch zijn er veel waarnemers die nu opnieuw waarschuwen voor een aanstaande shutdown. De democraten en de republikeinen zijn opnieuw met een politiek toneelstuk bezig. Deze keer is het echter de bedoeling om de schade beperkt te houden. Opnieuw een shutdown kan de Amerikaanse economie doen beven. Maakt u veel fouten op de beurs? – Download de BEURSBIJBEL