Tijdens de eerste 9 maanden van het jaar hebben de beleggers niet hoeven te vrezen voor een beurscorrectie. Er waren zeker wel elementen aanwezig die hadden kunnen leiden tot een flinke correctie, maar het optimisme liet dit niet toe. Het lijkt er soms op dat deze rally niet te stoppen is. Toch is de maand oktober niet een ideale maand voor de ‘Bulls’.

Tot nu toe hebben de geopolitieke spanningen niet geleid tot grote schokbewegingen bij de indices. Er zijn genoeg beleggers onder ons die daar met verbazing naar gekeken hebben. In het verleden hebben we namelijk wel te maken gehad met de nodige ‘schokbewegingen’ toen de spanning in de wereld opliep.

Gaan de markten in oktober van koers veranderen?

Binnen de beurswereld is er een belangrijk beursgezegde die luidt dat het verleden geen enkele garantie biedt voor de toekomst. En dit gezegde is ook van toepassing als het gaat om de enorme rally die we de afgelopen maanden hebben gezien. Met andere woorden: de rally van de afgelopen maanden biedt geen enkele zekerheid dat de indices ook in de toekomst verder in waarde zullen gaan stijgen.

En mocht het tij gaan keren, dan zou de maand oktober daar een ideale maand voor kunnen zijn. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Acting Man, is namelijk te zien dat de grootste beursdalingen op dagbasis meestal plaatsvinden in oktober. Over de top 20 gemeten vonden er 9 plaats in oktober. Alle reden om deze maand extra voorzichtig te werk te gaan.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)