oil-dollar De olieprijs is voor de achtste week op rij bezig met het vormen van een rode candlestick. De afgelopen 8 weken is de olieprijs flink in waarde gedaald en deze trend lijkt alleen maar sterker te worden. Uiteraard heeft de daling van de olieprijs voor een groot deel te maken met de problemen die er in de groeilanden te vinden zijn. Vooral de economische problemen in China zorgen ervoor dat de olieprijs terrein inlevert. Als we naar het verleden kijken dan kunnen we zien dat de olieprijs op dit moment bezig is met het vormen van een nieuw record. Het verlies van deze week zou een nieuwe reeks opleveren van 8 achtereenvolgende weken waarbij de olieprijs daalt. Dit is de langste reeks sinds het jaar 1986.

Olieprijs blijft zwak presteren

Het is dus duidelijk dat de olieprijs het ene naar het andere belangrijke steunniveau van zich afwerpt. Veel analisten zijn van mening dat de olieprijs nog verder zou kunnen dalen richting 30 dollar. De vraag is immers de afgelopen tijd iets afgenomen, maar het aanbod is nog steeds zeer hoog.

olieprijs

Vooral landen die voor een groot deel afhankelijk zijn van olie, zoals Noorwegen en Rusland, zullen met argwaan naar de huidige bewegingen kijken. De commoditysector beweegt duidelijk in een neerwaartse trend en de vraag is of dat tij snel gaat keren. Op de grafiek zijn we in ieder geval aangekomen bij een belangrijke steunlijn. Breken we hier doorheen, dan lijkt de weg open te liggen naar nog lagere koersen. Op zoek naar de beste aandelen voor de komende jaren? U vindt ze hier…