De oliemarkt verkeert op dit moment in noodweer. De eerste twee maanden van dit beursjaar wist de olieprijs nog goed te doorstaan, maar vanaf de maand maart brak de paniek uit. Sinds het hoogtepunt van 2017, eind februari, is de olieprijs al meer dan 20% in waarde gedaald. En daardoor hebben we nu weer te maken met een ‘Bear Market’.

Op dit moment is er sprake van grote onrust in de oliemarkt. Terwijl de organisatie van olielanden recent nog de productiebeperkingen wist te verlengen tot volgend jaar, zijn er andere landen die alleen maar meer olie aan het produceren zijn. Op dit moment zijn met name Amerika en Libië de boosdoeners. Beide landen zijn op dit moment volop aan het produceren.

Olieprijs staat flink onder druk

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bloomberg, is de enorme prijsval van de afgelopen maanden in beeld gebracht. Op dit moment is er nog steeds sprake van een gigantisch overaanbod op de oliemarkt en volgens kenners kan het nog wel even gaan duren voordat de balans tussen vraag en aanbod weer terug is.

Wat dat betreft zou de olieprijs nog wel even onder druk kunnen blijven staan. Anderzijds is heel wat slecht nieuws op dit moment al verwerkt in de prijs. Daarnaast is de prijsdaling van de afgelopen maanden wel erg hard gegaan. Ook de beren hebben af en toe een pauze nodig.

Wie vandaag laag wil kopen, moet NU in grondstoffen zitten.

Contrair beleggen is vandaag beleggen in grondstofaandelen. Dit onderdeel wordt door de massa uitgespuwd met uitzonderlijke lage waarderingen tot gevolg. De rally in goudmijnaandelen gemist? Of wil je het nog eens overdoen? Lees dan snel verder >>