oil-dollar De olieprijs heeft het de afgelopen weken niet bepaald gemakkelijk gehad. We zijn de afgelopen weken zo hard gedaald dat we op dit moment zelfs terecht komen bij een zeer belangrijke steungrens. De grafiek vertelt ons immers dat we dicht bij de low van 2009 zijn gekomen en wat dat betreft is het de moeite waard om dit eens van iets dichterbij te gaan bekijken.

bodem-olie

Op de bovenstaande grafiek kunnen we zien dat de olieprijs opnieuw terecht is gekomen bij de belangrijke steungrens van 33,55 dollar. Dit is de low die we wisten te bereiken aan het begin van 2009. Opmerkelijk daarbij is dat ook destijds de bodem werd gezet tussen het einde en het begin van het jaar.

De olieprijs gaat een spannende tijd tegemoet

Gezien deze grafiek lijken er dus hele spannende weken te zijn aangebroken voor de energiebedrijven. Mocht de olieprijs door deze belangrijke steungrens heen zakken, dan zouden we in de nabije toekomst nog een flink stuk lager kunnen. Mocht deze steunlijn echter standhouden, dan zijn er genoeg lucratieve kansen te vinden in een van de meest afgestrafte sectoren.

>> Ontdek de lucratieve kansen van de toekomst <<