U.S. ruwe olie, oftewel West Texax Intermediate (WTI), is dit jaar goed gestart. Volgens Tom Kloza van de Oil Price Information Services is dit zelfs de beste start die de WTI ooit heeft gehad. De olierally is veelbelovend voor de rest van het jaar, hij verwacht dat de rally niet ontspoord kan worden en in stand kan worden gehouden tijdens het tweede kwartaal van dit jaar.

De afgelopen maanden waren gunstig voor de olieprijzen. De rally die olie momenteel achter de rug heeft, doet hopen op nog hogeren prijzen de komende weken. Volgens Tom Kloza is er weinig dat de huidige rally kan doen ontsporen en de kans is groot dat we hogere prijzen zullen zien.

We’re going to see higher prices than we see right now.

Hogere prijzen

Kloza, die het ineenstuiken van de oliemarkt in 2015 wist te voorspellen, benadrukt wel dat zijn voorspelling niet te euforisch mag worden opgenomen. Hij is er van overtuigd dat we hogere prijzen zullen zien, maar de stijging gaat gestaag en rustig verlopen in plaats van ‘explosief’.

Over het algemeen zal olie dit jaar minder duur worden dan vorig jaar, maar een stijging met vijf dollar dit jaar zit er zeker in. Meer zal het volgens hem niet worden omdat de markt ‘oversold’ was in december. Hij is van mening dat er een goed marktevenwicht heerst op de oliemarkt.

You have a lot of refineries that are down for maintenance — and yet gasoline prices are not moving higher, demand is not moving higher, and that means lower demand for crude.

De prijs van een vat WTI olie steeg op vrijdag met 2,2 procent en sloot de handelsdag af aan 55,59 dollar per vat, het hoogste punt van de afgelopen drie maanden. Ook de Brent, de internationale benchmark voor olie, wist te stijgen naar zijn hoogste niveau van de afgelopen drie maanden.

Bronnen: CNBC

Foto: Divulgação Petrobras / ABr – Agência Brasil – Wikimedia – CC BY 3.0

Wie vandaag laag wil kopen, moet NU in grondstoffen zitten.

Contrair beleggen is vandaag beleggen in grondstofaandelen. Dit onderdeel wordt door de massa uitgespuwd met uitzonderlijke lage waarderingen tot gevolg. De rally in goudmijnaandelen gemist? Of wil je het nog eens overdoen? Lees dan snel verder >>