Na een winstreeks van 10 maanden kwam er afgelopen maand een einde aan de rally bij de Dow Jones index. De Amerikaanse index werd voor het eerst sinds maart 2017 geconfronteerd met een lager maandslot. Het einde van deze imposante winstreeks hoeft op korte termijn geen reden te zijn om angstig te worden.

De mannen van The Lyons Share hebben een onderzoek gedaan naar de prestaties van de Dow Jones index op het moment dat een winstreeks van minimaal 8 maanden doorbroken wordt. En de resultaten van dit onderzoek maken duidelijk dat de kans klein is dat Wall Street op korte termijn te maken gaat krijgen met een crash.

Op korte termijn is de kans op stijgende beurskoersen groot

Sinds het jaar 1900 hebben we 7 keer eerder bij de Dow Jones index te maken gehad met een winstreeks van minimaal 8 maanden. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van The Lyons Share, is te zien dat de Dow Jones index – na het doorbreken van de winstreeks – in alle keren 6 maanden later hoger stond. Wat dat betreft is de strategie van ‘Buy the Dip’ vanuit dit onderzoek gezien nog steeds te rechtvaardigen.

Gaat de geschiedenis zich opnieuw herhalen?