yellen

Het afgelopen jaar is er iets opmerkelijks gebeurd. Een trend die sinds het jaar 2006 al actief is, is immers het afgelopen jaar gebroken. En deze trend heeft niets te maken met een index, aandeel, grondstof of ander product. Nee, het heeft te maken met de lengte van de toespraken van de voorzitter van de Amerikaanse centrale bank.

fedSpeak1-01_0

Op de bovenstaande grafiek kunnen we zien dat Janet Yellen de afgelopen maanden beduidend minder woorden heeft gebruikt tijdens haar toespraken, dan dat ze aan het begin van haar loopbaan als voorzitter deed. Ben Bernanke, de oud-voorzitter van de Fed, zag zijn aantal woorden tijdens zijn laatste maanden als voorzitter exponentieel stijgen.

Janet Yellen maakt een eind aan deze trend

Het niveau waarop Ben Bernanke in het verleden de mensen toespraak, is vergelijkbaar aan het niveau van Janet Yellen. Wel onthult dit onderzoek dat Janet Yellen tijdens haar laatste twee toespraken beduidend lastigere woorden heeft gebruikt. Dat is ook de reden dat maar weinig mensen het rapport van het FOMC begrijpen. Hopelijk begrijpen de beleggers wel goed dat de Amerikaanse centrale bank van plan is om binnen drie jaar de rente naar 3% te brengen.

>> Door middel van deze gids maakt u geen beursfouten meer <<