Er heerst op dit moment een gevaarlijke ‘hosanna-sfeer’ op de beursvloer en dat heeft alles te maken met de geweldige prestaties van de meeste aandelenmarkten. Er zijn maar weinig beleggers te vinden die op dit moment pessimistisch gestemd zijn. Toch is dat een stuk gevaarlijker dan veel mensen zich op dit moment beseffen.

We leven in een wereld die bedreigd wordt door een nucleaire oorlog die zou kunnen gaan uitmonden in de Derde Wereldoorlog. Ondanks de donkere wolken die boven ons hoofd hangen, trekken maar weinig beleggers zich er wat van aan. En dit is voor het grootste gedeelte het gevolg van de handelingen van de centrale banken. Door het grootschalig opkopen van staats- en bedrijfsobligaties hebben de centrale bankiers er voor gezorgd dat de beweeglijkheid stil is komen te liggen.

Beleggers zijn extreem optimistisch gestemd

Uit onderzoek blijkt dat 68% van de beleggers op dit moment hoopvol uitkijkt naar het aankomende beursjaar. Met andere woorden is er sprake van een beangstigend optimisme die zich vooralsnog niet laat temperen door de gebeurtenissen in de wereld.

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Wells Fargo/Gallup, is te zien dat het optimisme onder de Amerikaanse beleggers is gestegen naar niveaus die we voor het laatst rond het jaar 2000 zagen. Destijds was er ook sprake van behoorlijk wat optimisme, maar het beursfeestje eindigde uiteindelijk met een gigantische kater.

Bent u beschermd tegen zo’n kater?

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)