De koers van het aandeel Atari schiet 60% hoger nadat het bedrijf een investering bekend maakt in een blockchainplatform en de introductie van een cryptomunt. Atari was in de jaren ’80 vooral bekend van de spelletjes Pac-Man en Space Invaders.

In december maakte Atari al bekend dat ze plannen hadden met blockchain. Daarop steeg de prijs van het aandeel van €0,30 naar €0,50. Nu de plannen meer concreet zijn, stijgt het aandeel tot boven €0,80 per aandeel.

Atari doet een investering in een blockchain digitaal entertainment platform en gaat naar aanleiding van deze overeenkomst een cryptotoken lanceren, de Atari Token. Het bedrijf gaat ook zijn partnerschap met Pariplay Ltd. verder uitbreiden waarbij cryptomunten gebruikt kunnen worden om te gokken.

De CEO van Atari is alvast opgetogen over deze investeringen:

“Blockchain technology is poised to take a very important place in our environment and to transform, if not revolutionize, the current economic ecosystem, especially in the areas of the video game industry and online transactions. Our aim is to take strategic positions with a limited cash risk, in order to best create value with the assets and the Atari brand.”

Atari is niet het eerste oude technologieaandeel dat zijn imago nieuw leven in wil blazen door gebruik te maken van de cryptohype. Eerder was er ook al de gevallen engel Eastman Kodak die zich op de cryptomarkt stortte met een eigen cryptomunt voor fotografen en de verkoop van toestelen om cryptomunten te mijnen.

Bron: Bloomberg

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>