Best een verontrustende uitspraak van de directrice van het Internationale Monetaire Fonds. Kristalina Georgieva is namelijk van mening dat de huidige economische gevolgen door de pandemie, zwaarder zijn dan de financiële crisis die we hebben gehad in 2008. Zij denkt dat de huidige economische crisis/stilstand nooit eerder is voorgekomen op deze schaal.

De economische stilstand door de verspreiding van het coronavirus is heel schadelijk voor de wereldeconomie. Kristalina Georgieva, directrice van het Internationale Monetaire Fonds, windt er ook geen doekjes om. De situatie nu is ‘veel erger’ dan de financiële crisis in 2008.

Never in the history of the IMF have we witnessed the world economy come to a standstill.

Georgieva was te gast bij de World Health Organization en sprak voornamelijk over de zware en moeilijke periode voor de wereldeconomie en de mensheid. Ze benadrukte dat we nu meer dan ooit moeten samenwerken om de verspreiding van het virus te stoppen zodat mensenlevens gespaard worden en de wereldeconomie eindelijk de draad opnieuw kan oppikken.

Samenwerking

Zelf zijn er al stappen gezet door het Internationale Monetaire Fonds. Er is een samenwerking met de World Bank en andere internationale financiële instellingen om een actieplan om poten te zetten. Zo moedigt het IMF allerlei centrale banken aan om een financieel beleid toe te passen die de economie ondersteunen en bedrijven en gezinnen ademruimte geven.

Our main preoccupation in this crisis is to rapidly step up financing for countries, especially emerging markets, developing countries that are faced with very significant and growing needs.

De ‘oorlogskas’ van het Internationale Monetaire Fonds bedraagt 1 biljoen dollar en ze zijn bereid om zoveel mogelijk in te schakelen om problemen te voorkomen. Vooral de opkomende landen dienen goed ondersteund te worden vermits zij zelf minder middelen hebben om de financiële en economische problemen het hoofd te bieden.

Bronnen: CNBC

Foto: Pixabay

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>