Particuliere beleggers en investeerders stromen opnieuw massaal naar de Amerikaanse aandelenmarkten en doen dat aan een ongekend tempo met een gemiddelde van 1,51 miljard dollar die de afgelopen maand elke dag richting de beurzen stroomden. Voor deze beleggersgroep lijkt de tijd rijp om de berenmarkt achter zich te laten.

Particuliere beleggers hebben er opnieuw zin in en zijn hun cash aan het activeren op de beurzen. Ze kochten o.a. aandelen van Tesla, Amazon, Apple en Nvidia, evenals meer speculatieve aandelen die de voorkeur genieten van Cathie Wood’s ARK Invest. Tesla is de favoriet onder individuele beleggers, met een instroom van 9,7 miljard dollar sinds begin dit jaar.

De SPDR S&P 500 ETF Trust is de op één na populairste aankoop door particuliere beleggers, met in totaal 3,6 miljard dollar aan kapitaalinstroom dit jaar. De ARK Innovation ETF heeft een bescheiden stijging van instroom gezien, terwijl onderliggende namen uit ARK’s portfeuille, zoals Coinbase, Block en Roku, populair zijn bij particuliere beleggers.

Herstel?

Particuliere beleggers en investeerders springen massaal op de kar ondanks het feit dat institutionele beleggers en zakenbanken bearish bleven op aandelen. Enquêtes hebben aangetoond dat consumenten een indrukwekkend koopkrachtniveau hebben behouden ondanks de hoge inflatie, zoals blijkt uit de detailhandelsverkopen en banencijfers voor januari.

Naarmate het momentum op de brede aandelenmarkten aanhoudt, kunnen particuliere beleggers geneigd zijn om meer speculatieve aandelen te kopen, die vanwege hun kleinere marktkapitalisatie gevoeliger zijn en dus harder dalen en stijgen door dergelijke instromen.

Bronnen: Alexandra Semenova – Yahoo Finance

Foto:  Pasi Mämmelä – Pixabay

 

 

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>