Beleggers staan op dit moment in de rij om nieuwe beursgenoteerde bedrijven aan de beleggingsportefeuille toe te voegen. Tijdens de handelssessie van woensdag kreeg Inpost een notering op de Amsterdamse beurs. Het aandeel wist tijdens de eerste handelsdag direct met meer dan 15% in waarde te stijgen. De situatie in de VS is nog extremer te noemen. En dat doet sommige analisten denken aan het jaar 1999.

Tijdens het jaar 1999 kregen tal van bedrijven een beursnotering. Met name op Wall Street was er sprake van een sterke instroom van nieuwe beursgenoteerde bedrijven. Het overgrote deel van deze ‘nieuwkomers’ had een belangrijk aspect met elkaar gemeen. En dat was dat ze geen enkele cent winst wisten te behalen. Het jaar 2020 is echter nog extremer verlopen.

Komt er een einde aan dit beursfeestje?

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van BullMarkets.co, is te zien dat er in het jaar 2020 een memorabel record is verbroken. In het jaar 2020 waren de ‘nieuwkomers’ op Wall Street samen goed voor meer dan 55 miljard dollar aan beurswaarde. In dit geval gaat het om de beursgenoteerde bedrijven die geen enkele cent winst wisten te behalen en in het jaar 2020 voor het eerst een beursnotering ontvingen.

Het vorige record dateerde uit het jaar 1999. Destijds was er sprake van een totale beurswaarde van 50 miljard dollar. Beleggers moeten zichzelf echter sterk afvragen of ze wel blij met deze mijlpaal moeten zijn. In het jaar 1999 zag de toekomst er immers ook rooskleurig uit. Een jaar later bewogen de beurzen echter binnen een Bear Market en hadden veel van die ‘nieuwkomers’ de beursvloer alweer verlaten.

3 Aandelen voor de Energie Crisis

Met deze 3 aandelen zal ook u geld kunnen verdienen aan deze energiecrisis … in plaats van hem te betalen.

Dit is een ‘once in a lifetime’ opportuniteit.

Download hier jouw gratis gids: 3 Aandelen voor de Energie Crisis