De aandelenmarkten worden al enkele weken geteisterd door zware berentikken. Met name binnen de techsector wist de koersschade fors op te lopen. Zo heeft de Nasdaq 100 index op dit moment te maken met een officiële beurscorrectie. De echte schade binnen de techsector is nog veel groter dan de algehele index doet vermoeden.

De prestatie van de Nasdaq 100 index wordt bepaald door de individuele prestaties van de onderliggende techaandelen. In dit geval gaat dat om 100 techaandelen. Toch heeft niet elk aandeel een even grote invloed op de prestaties van de totale index. De mate van invloed wordt namelijk bepaald aan de hand van de beurswaarde van het betreffende bedrijf. En omdat de grootste techbedrijven nog redelijk stand wisten te houden, laat de Nasdaq 100 index eigenlijk nog een te rooskleurig beeld zien.

Biedt het huidige pessimisme juist enorme kansen?

Om het werkelijke plaatje in kaart te kunnen brengen kan er een beroep gedaan worden op een belangrijke indicator. Deze indicator is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bloomberg, in beeld gebracht. Op deze grafiek is te zien dat op dit moment slechts 5% van de aandelen binnen de techsector te maken heeft met een notering boven het 50-daagsgemiddelde. Op de grafiek is te zien dat dit de laagste notering is sinds maart 2020. Destijds werden de beurzen geconfronteerd met de coronacrash en liep de beursschade in korte tijd fors op.

Wat beleggers niet moeten vergeten is dat het huidige pessimisme juist enorme kansen kan bieden. In het verleden waren dat immers juist de momenten om toe te slaan. Daarbij is het wel belangrijk om het kaf van het koren te scheiden. En dat lijkt in de nabije toekomst alleen nog maar belangrijker te gaan worden.

Spotgoedkoop groeibedrijf … nu nog onder 10 dollar

Een vergeten technologiebedrijf met opwaarts potentieel van bijna 100%.

GRATIS TIP: Het goedkoopste aandeel onder 10 dollar