Peter Schiff De bekende goudbug Peter Schiff heeft een waarschuwing voor Goldman Sachs en alle andere goudberen: ‘Jullie zitten er volkomen naast’.

Te optimistisch rond Fed

In het programma Futures Now op de zakenzender CNBC zei Peter Schiff, CEO van Euro Pacific Capital, dat heel wat zakenbanken op Wall Street die zich in het verleden negatief hebben uitgelaten over goud, veel te pessismistisch zijn wat het opwaarts potentieel van het edel metaal betreft. “Ze zien het grote plaatje voor goud totaal niet omdat de verwachten dat de Federal Reserve dit jaar drie keer de rente gaat verhogen en de dollar verder zal versterken.” Schiff verwacht dit evenwel niet. “Ik zie de Fed dit jaar geen enkele keer de rente verhogen. Meer zelfs,  in het najaar verwacht ik een renteverlaging eenmaal de Fed de onderliggende zwakte van de economie onder ogen moet zien. We zijn immers in een recessie, alleen kan de Fed dit niet toegeven. We zijn middenin een vals economisch herstel. De dollar zal bovendien een flinke stap terugzetten.” fed funds De markt volgt de zakenbanken evenmin in hun renteverwachtingen. Zoals u hierboven kunt zien, houdt 38,1% van de markt tegen de Fed-vergading van 21 december 2016 rekening met een renteverhoging tot 0,75 %. Slechts 1,8% van de markt ziet een Fed Funds rate van 1,25% of drie renteverhogingen in 2016. Een renteverlaging wordt vandaag niet tot de mogelijkheden gerekend. Volg hier de marktverwachtingen voor de rente op de voet.

Goud zal opwaarts beweging hernemen

Volgens Schiff blijft Goldman Sachs volharden in de boosheid. “Net als in december zien ze goud de komende 12 maanden onder de $1000 terugvallen. Goud kende echter zijn beste kwartaal van de afgelopen decennia. Voor mij is dat helemaal geen verrassing.” gold “Enkele maanden geleden wanneer goud nog onder de $1,200 lag, zei ik dat van zodra het boven dit niveau ging er heel wat koopactiviteit op zou volgen en dat de prijs snel naar $1,300 zou gaan,” legde Schiff uit. “Goud raakte er net niet en is nu teruggevallen tot zo’n $1,230. Dat is een normale consolidatiebeweging na zo’n sterke opmars. Schiff, dat nog steeds gelooft dat goud uiteindelijk naar $5,000 per ons gaat, is van mening dat na de huidige consolidatie goud snel zijn weg kan banen naar de regio $1,400-$1,500. “Er zit veel momentum in deze beweging.” Klik hier voor de video. Ontdek de goudenkansen binnen de goudsector…