Bij de financiële dienstverlener PNC Financial zijn ze ervan overtuigd dat, als de huidige recordrally doorzet de komende maanden, de groeiaandelen zullen blijven domineren en dat de waardeaandelen achterop zullen blijven hinken. Dat zou volgens CIO Agati te maken hebben met de vertraging van de economische groei en de Federal Reserve.

De rally op de aandelenmarkten is aanzienlijk, vooral omdat er telkens weer nieuwe records worden gebroken en nieuwe toppen worden gevormd. PNC Financial is van mening dat, als de rally doorzet de komende maanden, groeiaandelen zullen blijven domineren en waardeaandelen achterop zullen blijven hinken.

We are absolutely bullish on the growth-oriented side of this equations. There’s a lot of runway left.

Amanda E. Agati, CIO bij PNC Financial, is ervan overtuigd dat beleggers en investeerders zonder twijfel geld zullen blijven investeren in groeiaandelen, dus ook in Big Tech. Ze verwacht dat deze aandelen een duwtje in de rug zullen krijgen van de Federal Reserve, die naar alle waarschijnlijkheid de rentes nog niet meteen zal gaan verhogen.

We’ll start to see supply chain disruptions settle down. We think the optics around inflation ratings year-over-year is going to settle down.

Jaareinde

Ondanks dat Agati ‘bullish’ is over de markten, waarschuwt ze hun klanten toch dat de komende maanden evenzeer woelig kunnen gaan worden. Het beleid van de Federal Reserve kan effetief omslaan waardoor kapitaal verschoven kan worden van groeiaandelen naar waardeaandelen.

Toch raadt ze beleggers aan niet stil te blijven zitten. Volgens haar zijn ETFs, zoals de Invesco QQQ, een goede manier om te investeren in bedrijven zoals Apple, Google en Microsoft. Agati merkt op dat de bedrijfsresultaten sterk zijn en dat de rally kan doorzetten tot in 2022.

Bronnen: Stephanie Landsman – CNBC

Foto: Charles Thompson – Pixabay

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>