Porsche Mission E

Porsche, dochterbedrijf van Volkswagen, lijkt een van de grootste uitdagers van Tesla te worden. Door het succes van Tesla breekt de markt voor elektrische auto’s helemaal open en Porsche lijkt een van de grootste uitdagers te worden. Met het nieuwste ‘Mission E’ concept steekt het Tesla alvast de loef af. De ‘Mission E’ van Porsche haalt 100 kilometer per uur in 3,5 seconden en is daarmee zelfs sneller dan de nieuwe generatie 911 van Porsche. Er steekt 600pk in de elektrische motor waarmee het een afstand van 500km kan overbruggen. Chief Executive Matthias Müller van Porsche zei over de ‘Mission E’:

“We ontwierpen deze auto met de gedachte om een echte Porsche te maken, het moest voelen alsof het een 911 model was.”

De batterij van de elektrische Porsche is ook sterker dan die van een Tesla. De Tesla Supercharger heeft 30 minuten nodig om de batterij op te laden voor een afstand van ongeveer 275km. De Porsche ‘Mission E’ heeft slechts 15 minuten nodig om de batterij tot 80% capaciteit op te laden, ofwel een bereik van 400km.

Porsche beslist binnenkort over productie

Hiermee voelt Tesla Motors de hete adem van Porsche in de nek. De nieuwste elektrische Porsche ziet er niet alleen fantastisch uit, maar presteert ook op de weg beter dan een Tesla. Het is ondertussen ook al het 7e elektrische model. Porsche heeft dus al zeker de nodige knowhow in huis. Maar bij Porsche wachten ze voorlopig nog het goede moment af om met dergelijke auto op de markt te komen. Wanneer de productie start, is nog niet bekend gemaakt. Eind dit jaar wordt pas beslist of dit prototype in productie gaat, maar het ziet er alvast veelbelovend uit. Indien de Duitse autobouwer graten ziet in productie, kan deze uitdager van Tesla in 2019 over de straten rijden.

Blijf op de hoogte van de nieuwste Technologietrends