Het herstel van de Amerikaanse economie heeft redelijk wat momentum verloren door de opmars van de delta variant. Echter zijn er indicaties dat deze variant terrein aan het verliezen is, het aantal besmettingen is alleszins aan het vertragen. Hierdoor zou de Amerikaanse economie opnieuw sterker kunnen gaan herstellen op termijn. 

De delta variant gooit roet in het eten inzake het herstel van de wereldeconomie. Ook in de Verenigde Staten is het aantal besmettingen met deze variant sterk gestegen de afgelopen maanden. Echter zijn er signalen dat de piek bereikt is en dat de delta variant kracht aan het verliezen is. Dat zou bijzonder positief kunnen zijn voor het economische herstel in de USA.

Chris Meekins, onderzoeksanalist bij Raymond James, benadrukt dat het aantal besmettingen en hospitalisaties op zijn piek zit en dat het vermoedelijk niet meer erger zal worden dan dit. Met andere woorden, tenzij er zich een plateau vormt, zal de situatie gaan verbeteren.

The percent increases in cases and hospitalizations are declining each week, indicating progression towards a nationwide peak. While a few days later than predicted, the Southern states that were initially hardest hit by the delta variant appear to be peaking or have peaked.

Tijdelijke stoorzender?

Men beschouwt de delta variant niet als ‘gevaarlijk’ voor het herstel van de economie, eerder als een tijdelijke stoorzender. Aneta Markowska, hoofdeconoom bij Jefferies, is van mening dat het slechts het momentum heeft verzwakt en dat het herstel weldra opnieuw zal versnellen.

Toch is niet iedereen hier van overtuigd. Goldman Sachs heeft zijn groeiprognose voor Q3 verlaagd van 9 procent naar 5,5 procent. Hoe de situatie verder zal evolueren, hangt af van de komende weken en maanden. Als de piek inzake de delta variant effectief bereikt is, dan bestaat de kans dat het economische herstel daadwerkelijk opnieuw zal versnellen.

Bronnen: Jeff Cox – CNBC

Foto: Andreas Lischka – Pixabay

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>