Jerome Powell is voorlopig nog niet bepaald de lievelingspresident van de beleggers. De uitspraken van de Fed-baas weten voorlopig alleen maar te zorgen voor dalende beurskoersen. Zo liet hij afgelopen donderdag bijvoorbeeld weten dat hij nog geen tekenen ziet van een oververhitting van de Amerikaanse economie. Op die dag eindigde Wall Street in mineur.

Jerome Powell loste een maand geleden Janet Yellen af als president van de Amerikaanse centrale bank. Janet Yellen werd tijdens haar presidentsperiode in het meest van de gevallen met open armen ontvangen door de beleggers. Voorlopig tapt Powell uit een compleet ander vaatje.

Powell schept onrust bij beleggers

Powell zorgde afgelopen donderdag voor de nodige onwetendheid bij de beleggers. Zo liet hij weten dat hij de rentestand wil gebruiken om enerzijds de inflatie te besturen en anderzijds om de economie niet oververhit te laten geraken. Vervolgens voegde hij er behoorlijk snel aan toe dat er volgens hem op dit moment nog geen tekenen aanwezig zijn die wijzen op een oververhitting van de Amerikaanse economie.

De meeste FOMC-leden verwachten overigens dat de rentestand aan het einde van het jaar de grens van 2% zal gaan bereiken. Op dit moment beweegt de rentestand tussen de 1,25 en 1,50 procent in en dat zou dus vier rentestappen van 25 basispunten betekenen.

Word jij ook een van de Groene Miljonairs?

Met een groeiratio van 31% per jaar, behoort de marihuana-industrie tot de snelst groeiende ter wereld! In dit gratis ebook gaan de marihuana-experts van BeursBrink een paar hele interessante kansen uit de doeken doen, in een van de snelst groeiende markten van dit moment. Dit is alles wat je nodig hebt om te starten met beleggen in marihuana-aandelen: De Marihuana Miljonair Handleiding

De meest kansrijke groeimarkt van dit moment.