De Bitcoin wist de afgelopen week opnieuw goede zaken te doen. Sinds het begin van dit beursjaar zit de prijs van de digitale munt al in de lift en meerdere malen werden er nieuwe recordkoersen bereikt. Op dit moment is één Bitcoin zelfs meer waard dan één ounce goud.

Volgens diverse beleggers fungeert de Bitcoin ook, net als goud, als ‘veilige haven’. Dit blijkt ook uit de toegenomen populariteit van de Bitcoin. Niet alleen speculanten hebben immers de weg naar de digitale munt gevonden, ook de ‘gewone burgers’ zoeken hun toevlucht bij de Bitcoin. Dit blijkt met name uit de cijfers die afkomstig zijn uit Venezuela.

Bitcoin wordt ook gebruikt als veilige haven

In Venezuela, het land dat kampt met de grootste inflatiestijging van de wereld, gebruiken steeds meer mensen de Bitcoin. In het jaar 2014 waren er nog maar 450 burgers die de munt daar gebruikte, maar het afgelopen jaar wist dat te stijgen naar 85.000 burgers.

bitcoin-goud

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Pension Partners, is te zien dat de Bitcoin op dit moment een stuk meer waard is dan goud. Toch heeft de Bitcoin de afgelopen jaren ook moeilijke perioden meegemaakt. Zo verloor de digitale munt tussen december 2013 en februari 2015 bijna 80% van haar waarde. Op dit moment lijkt de hemel het plafond te zijn voor de Bitcoin.