De meeste beleggers moeten niets hebben van de commoditysector. Door velen wordt deze sector gezien als ‘saai’. Daarnaast hebben de prestaties van de commoditysector van de afgelopen jaren niet bepaald een gunstige invloed gehad op het oordeelsbeeld van de beleggers. Toch is er één commodity die de afgelopen maanden werkelijk in waarde is geëxplodeerd.

De prijs voor timmerhout in Amerika is werkelijk door het dak gevlogen. Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Investing, te zien dat één futurescontract op dit moment meer dan 600 dollar waard is. Ruim 2,5 jaar geleden bewoog die prijs nog rond de 230 dollar. Een enorme stijging in een relatief korte periode dus.

Deze commodity laat zien dat de commoditysector niet saai is

Daarnaast is het nog maar de vraag of er binnenkort een einde gaat komen aan deze stijgende trend. De groeiende wereldeconomie heeft geleid tot meer vraag naar timmerhout. Deze sterke vraag valt samen met een krap aanbod. Dit krappe aanbod is onder andere te wijten aan de importtarieven van Trump. Daarnaast speelt China ook een belangrijke rol in het krappe aanbod. De ‘Natural Forest Protection Program’ die in 2000 van start is gegaan zorgt er immers voor dat de Chinezen steeds minder bomen mogen kappen.

Gezien de prijs voor timmerhout, is dus niet zomaar te zeggen dat de commoditysector ‘saai’ is. Juist deze sector lijkt te bruisen van beleggingskansen.

Wie vandaag laag wil kopen, moet NU in grondstoffen zitten.

Contrair beleggen is vandaag beleggen in grondstofaandelen. Dit onderdeel wordt door de massa uitgespuwd met uitzonderlijke lage waarderingen tot gevolg. De rally in goudmijnaandelen gemist? Of wil je het nog eens overdoen? Lees dan snel verder >>