Tijdens de afgelopen maanden is de marktwaarde van Netflix flink gestegen en meerdere keren leek het er op dat Netflix haar concurrent Disney voorbij zou gaan. Elke keer toen het spannend was, wist Disney echter aan het langste eind te trekken. Tot nu, want Netflix is officieel Disney gepasseerd!

Disney een concurrent van Netflix? Dat leest u goed, want Disney kondigde nog niet zo lang geleden aan dat het de strijd aan wil gaan met Netflix op het gebied van streamen van films. Uiteraard heeft Disney heel wat eigen films geproduceerd en wat dat betreft lijken ze dus een mooie basis te hebben om de concurrentiestrijd met Netflix aan te gaan. Toch denken de beleggers daar voorlopig totaal anders over.

Netflix passeert Disney op het gebied van beurswaarde

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bloomberg, is te zien dat de beurswaarde van Netflix op dit moment meer bedraagt dan die van Disney. De marktwaarde van Netflix bedroeg in december nog 80 miljard dollar, maar is inmiddels de grens van 150 miljard dollar gepasseerd.

Deze stijging heeft alles te maken met de geweldige prestatie van Netflix op de beursvloer. Sinds december is het aandeel met 90% gestegen! Sinds dat moment wist het aandeel Disney daarentegen met een kleine 10% in waarde te dalen.

Weet Netflix de koppositie ook in de toekomst vast te houden?