De Aziatische markten hebben het weer even moeilijk door de protesten in Hong Kong. De tumult is er de afgelopen dagen flink geëscaleerd en dat is duidelijk te zien aan de beursindexen in Hong Kong en China. De Hang Seng ging met bijna 3 procent naar beneden terwijl de Chinese index de Shanghai Composite 1,22 procent verloor.

De financiële markten in Azië hebben het opnieuw wat moeilijker door de aanhoudende protesten in Hong Kong. Tijdens het afgelopen weekend zijn de protesten opnieuw hevig geëscaleerd, de politie heeft hard ingegrepen met doden tot gevolg. De onrust zorgt voor heel wat problemen op de beurzen in Hong Kong, China maar ook in Japan en Zuid-Korea.

In Hong Kong ging de Hang Seng met 2,91 procent naar beneden door de hevige protesten in het centrum. Aandelen van bedrijven in verschillende sectoren kregen rake klappen. In sectoren zoals financiën, toerisme, technologie en vastgoed zakten de aandelen fors.

Azië

Maar niet alleen in Hong Kong gaat het slecht, eigenlijk worden de protesten in heel Azië niet goed onthaald op de financiële markten. Ook in China ging het hard op de beurzen, de Shanghai Composite Index viel met 1,22 procent naar aanleiding van de protesten.

Zelfs in Japan en Zuid-Korea ondervinden ze last van de protesten in Hong Kong. De Nikkei 225 ging met 0,21 procent naar beneden, wat uiteindelijk nog redelijk goed meevalt. Ook de Zuid-Koreaans Topix hield vrij goed stand en ging slechts met 0,46 procent naar beneden.

Marktkenners verwachten echter niet dat dit een domper zal zijn voor het positieve beurssentiment van de afgelopen dagen. De positieve ontwikkelingen in de handelsgesprekken wegen veel zwaarder door dan de protesten in Hong Kong. Men verwacht dus dat de aandelenmarkten de komende weken hun kleine opwaartse trend zullen verderzetten.

Bronnen: CNBC

Foto: Studio Incendo – Flickr – CC BY 2.0

Slim Beleggen bestaat 10 jaar, en gaan we goed vieren! We geven dit jaar uitzonderlijk een Tesla Model 3 weg onder onze abonnees. Wil jij ook kans maken op zo’n mooie, fonkelnieuwe Tesla? KLIK HIER VOOR MEER DETAILS