De afgelopen beursweken heeft de olieprijs weer wat terrein terug weten te winnen. We wisten zelfs weer even boven de grens van 50 dollar per barrel te komen. Toch waren er gisteren met name dieprode borden te zien bij zowel de prijs van ruwe- als Brent-olie. En dat kan veroorzaakt worden door het toenemende optimisme van de afgelopen weken.

Op dit moment beweegt de olieprijs nog flink wat procenten onder het hoogtepunt dat aan het begin van dit jaar werd bereikt. Nog steeds zijn er zorgen over het overaanbod dat de oliemarkt parten speelt. Het is nog maar de vraag of in de nabije toekomst het evenwicht tussen vraag en aanbod terug zal komen. Voorlopig is het aanbod van olie velen malen hoger dan de vraag er naar. En dat blijft zorgen voor druk op de prijs van een vat olie.

Beleggers geloven weer in de olieprijs

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Movement Capital,  is te zien dat heel wat beleggers op dit moment gepositioneerd zitten in olie. Met andere woorden rekenen veel beleggers op een stijging van de olieprijs. Hoe vreemd het ook klinkt, maar dit is niet bepaald gunstig voor de olieprijs.

De voorgaande keren dat er immers sprake was van een dergelijke hoge positionering in de olieprijs, kregen we kort daarna te maken met een flinke correctie. Wat dat betreft moeten de oliebeleggers de komende tijd rekening houden met de nodige zwakte.

Wie vandaag laag wil kopen, moet NU in grondstoffen zitten.

Contrair beleggen is vandaag beleggen in grondstofaandelen. Dit onderdeel wordt door de massa uitgespuwd met uitzonderlijke lage waarderingen tot gevolg. De rally in goudmijnaandelen gemist? Of wil je het nog eens overdoen? Lees dan snel verder >>