De Amerikaanse beurzen gaan op korte termijn opnieuw een richting kiezen. De beurzen zijn nu al enkele maanden zijwaarts aan het bewegen maar volgens Phil Orlando, hoofdstrateeg bij Federated Investors, gaan Amerikaanse aandelen binnenkort opnieuw stijgen dankzij het goede winstseizoen. Een rally van 15 procent dit jaar is perfect mogelijk volgens Orlando.

Een behoorlijk optimistische voorspelling van de hoofdstrateeg van Federated Investors. Phil Orlando laat zich niet van de wijs brengen door de negatieve outlook van Caterpillar CEO Jim Umpleby. Die suggereerde onlangs een economische vertraging en verhoogde risico’s inzake de stijgende inflatie.

Orlando ziet het plaatje helemaal anders. Hij ziet namelijk het beste winstseizoen dat de Verenigde Staten van Amerika in zeven jaar heeft gehad. Het is tevens het vierde sterke kwartaal op rij voor de Amerikaanse economie. Volgens de hoofdstrateeg zijn dit de juiste ingrediënten die ervoor kunnen zorgen dat Amerikaanse aandelen dit jaar opnieuw zullen stijgen naar recordhoogtes.

Hij geeft toe dat het stijgende inflatiecijfer en de 3 procent op de 10 jarige rente op Amerikaanse staatsobligaties de aandacht wegtrekken van het sterke winstseizoen. Beleggers en investeerder zijn er volgens hem door ‘geobsedeerd’ wat mogelijks een negatieve invloed kan hebben op de beurzen.

Rally

De S&P500 noteert momenteel aan 2.663 punten en gaat volgens Orlando tegen het einde van dit jaar naar 3.100 punten stijgen. Daarmee is hij bijna zo bullish als aandelenstrateeg van UBS Keith Parker, hij verwacht evenzeer een rally op de beurzen en dat de S&P 500 gaat stijgen naar 3.150 punten.

Beide heren verwachten dat voornamelijk aandelen van financials, energiebedrijven en industriebedrijven een inhaalbeweging zullen maken vermits ze dit jaar minder sterk hebben gepresteerd dan groeiaandelen. De ‘fundamentals’ zitten nu eenmaal goed en hebben het potentieel om het vierde kwartaal een flinke boost te geven aan de Amerikaanse aandelenmarkten.

Bronnen: Beursduivel, CNBC

Foto: Geralt – Pixabay