Hoewel de economische situatie niet echt verbeterd is, lijken de beurzen te herstellen. En ondanks een nieuw inflatierapport dat eind deze week wordt gepubliceerd, lijken beleggers en investeerders zich voorlopig geen zorgen te maken. Volgens Liz Ann Sonders is er sprake van een ‘bear market rally’ en gaan de beurzen opnieuw zakken.

Het is een belangrijke week vermits vrijdag een nieuw inflatierapport zal worden gepubliceerd. De Amerikaanse beurzen zijn eind mei aardig gestegen maar vermoedelijk is dit slechts van korte duur. Liz Ann Sonders, hoofdstrateeg bij Charles Schwab Corporation, is van mening dat we te maken hebben met een ‘bear market rally’ die niet lang stand zal houden.

The type of rally like we saw last week and some of what it contained looks a little more typical of bear market rallies. I still think you’re likely to get countertrend pops in some of the more speculative areas of the market.

Volgens Sonders zijn er geen signalen die er op wijzen dat aandelen zullen stijgen de komende weken. Daarvoor is het sentiment op de markten nog niet ‘bearish’ genoeg geweest. Alvorens het sentiment kan omkeren, moet er eerst meer leed en paniek op de markten zijn geweest.

I think the sentiment environment is not universally bearish enough yet and sentiment and behavioral measures need to show extremes.

Inflatierapport

Hetgeen beleggers nieuwe moed zou kunnen geven, is een piek in de inflatie. Als uit het rapport blijkt dat de inflatie aan het stabiliseren is, dan zou dat steun kunnen geven op de markten. Dat is echter niet alles, veel zal afhangen van de evolutie na de piek. Sonders legt uit dat een piek mooi zou zijn, maar als de inflatie niet snel afkoelt, dan blijft de situatie grimmig.

Beleggers en investeerders zullen zich vermoedelijk opgelucht voelen als blijkt dat de inflatie niet verder stijgt, maar die opluchting zou snel plaats kunnen maken voor frustatie indien de Federal Reserve de inflatie niet kan doen laten dalen. Kortom, de komende weken worden bijzonder spannend omdat duidelijk zal worden welke richting de beurzen gaan kiezen.

Bronnen: Patti Domm – CNBC

Foto: Rufus46WikimediaCC BY-SA 3.0

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>