Enkele weken geleden werd er nog gesproken over een globale recessie maar die vrees is nu wat verdwenen na relatief goede macro-economische cijfers uit de Verenigde Staten en China. Dan maar een recessie in 2020? Zo een vaart zal het niet lopen, aldus DoubleLine Capital CEO Jeffrey Gundlach. Hij verwacht weldra een handelsovereenkomst tussen de USA en China.

Nog niet zo lang geleden vreesde men dat een globale recessie de financiële markten het knap lastig zou maken. Maar sinds de Verenigde Staten van Amerika en China vooruitgang aan het boeken zijn in hun handelsgesprekken, is de vrees voor een globale recessie wat verdwenen.

Jeffrey Gundlach, CEO van DoubleLine Capital, verwacht ook niet dat een recessie ons volgend jaar zal teisteren. Hij benadrukt dat een recessie wordt ‘aangekondigd’ door verschillende indicatoren maar op dit moment zijn er maar weinig indicatoren die wijzen op een recessie.

Leading indicators are low right now … but numbers that are rolling off from the December-January period are quite low. So our forecast is that those are going to improve, which makes it very unlikely that we’ll have a recession in the next six to 12 months.

Verbetering

Hij verwacht ook dat de situatie gaat verbeteren en dus het vrij onwaarschijnlijk is dat we volgend jaar een recessie zullen hebben. Een recessie zou alleen kunnen als het vertrouwen bij consumenten naar beneden duikt en de Amerikaanse economie steeds minder nieuwe jobs creëert. Dit is beide niet het geval momenteel. Daarenboven lijkt de situatie in de handelsoorlog tussen ’s werelds grootste economieën ter wereld stilletje aan opgelost te geraken.

Gundlach verwacht echter niet dat er nog een overeenkomst zal zijn dit jaar. Hij ziet voor China geen enkele reden om akkoord te gaan met de eisen van de Verenigde Staten vermits er eind volgend jaar nieuwe verkiezingen gehouden worden, China wacht volgens hem beter af.

Bronnen: CNBC

Foto: Marco Verch Prof – Flickr – CC BY 2.0

Slim Beleggen bestaat 10 jaar, en gaan we goed vieren! We geven dit jaar uitzonderlijk een Tesla Model 3 weg onder onze abonnees. Wil jij ook kans maken op zo’n mooie, fonkelnieuwe Tesla? KLIK HIER VOOR MEER DETAILS