Reddit, het bedrijf achter het populaire sociale mediaplatform, gemeld aan de Securities and Exchange Commission (SEC) dat het een kleine hoeveelheid crypto op zijn balans heeft staan. Dit meldt het bedrijf in de aanloop naar zijn beursgang.

Reddit’s houdt cryptoholding beperkt

Volgens het ingediende S-1 formulier heeft Reddit investeringen gedaan in Bitcoin en Ether. Maar de omvang van deze investeringen wordt beschouwd als ‘immaterieel’ en wordt niet afzonderlijk vermeld in de rapportage.

Het bedrijf heeft verder aangegeven dat het zijn crypto-holdings beperkt tot Bitcoin, Ether en andere cryptomunten die waarschijnlijk niet worden beschouwd als effecten door de Amerikaanse beurswaakhond.

Door de holdings te beperken tot cryptomunten die niet als effecten worden beschouwd, kan Reddit zichzelf beschermen tegen mogelijke regelgevende complicaties.

Reddit’s Crypto-strategie voor beursgang

In het verleden heeft Reddit nog interesse getoond in crypto-gerelateerde projecten, zoals Polygon-gebaseerde NFT’s en blockchain-gebaseerde beloningen genaamd Community Points. Maar recentelijk heeft het bedrijf zijn inspanningen op dit gebied verminderd, vanwege regelgevings- en schaalbaarheidsproblemen.

Reddit heeft nog geen details bekendgemaakt over de omvang of prijs van de aandelen die het bedrijf zal aanbieden bij zijn beursgang. Deze zal naar verwachting zal plaatsvinden op de New York Stock Exchange, onder de ticker ‘RDDT’.

Bron: The Block
Foto: iStock